تور قشم
جاذبه های دیدنی قشم
قشم به عنوان بزرگترین جزیره ی خلیج فارس نه تنها به خودی خود از لحاظ جاذبه های طبیعی و تاریخی بسیار غنی است بلکه در طی این سال ها تلاش شده تا با اضافه کردن امکانات تفریحی مناسب، بتوان آن را به عنوان مقصدی مناسب برای گردشگران ایرانی و خارجی معرفی کرد. همچنین سفر به جزیره ی قشم و زندگی در کنار خود مردم شهر و تجربه ی آداب و رسوم و غذاهای محلی این منطقه از نزدیک موجب شده است تا هر ساله میلیون ها مسافر و توریست به این جزیره سفر کنند. هرچند، آب و هوای گرم جزیره ی قشم موجب شده است تا گردشگری این منطقه تحت تاثیر آن قرار بگیرد، چرا که اکثر جاذبه های گردشگری قشم، عناصر و جاذبه های طبیعی هستند و به همین منظور گشت و گذار در این منطقه در فصول گرم سال، ممکن است کمی آزار دهنده باشد. بنابراین بهتر است تا با توجه به هدفتان از سفر به قشم، فصل مناسب آن را انتخاب نمایید. در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین جاذبه های گردشگری قشم خواهیم پرداخت.
جنگل های حرا
بدون شک هر وقت که اسم قشم می آید، جنگل های حرا به یاد شنونده می آید. جنگل هایی که با زیبایی و پدیدار شدن ناگهانی خود از زیر آب موجب حیرت هر بیننده ای می شوند.
آدرس جنگل های حرای قشم در شمال جزیره قرار گرفته و با بالارفتن آب به زیر آب می روند و سپس با پایین رفتن آب دوباره از دل آب سر بیرون می آورند. همچنین لازم است بدانیم که این جنگلها در آبهای شور زندگی میکنند. این جنگل ها که عمری 30 تا 40 میلیون ساله دارند، از عجایب هفتگانه ی جزیره ی قشم محسوب می شوند. جنگل های حرا از بندر لافت تا روستای سهیلی و فضایی نزدیک به 8 هزار هکتار را پوشانده اند. عمق آب منطقه ای که جنگل های حرا در آن قرار دارد بیشتر از یک تا یک و نیم متر نیست و این مساله موجب می شود تا با پایین رفتن آب دریا در هنگام جزر، به مدت 6 تا 7 ساعت این جنگل ها قابل مشاهده باشند.
جزیره هنگام
جزیره ی هنگام که در جنوب شرقی جزیرهی قشم و در فاصلهی دو کیلومتری از آن بوده و جزو جاذبه های طبیعی قشم میباشند و یکی از خاص ترین و جذاب ترین جاهای دیدنی قشم به حساب می آید و حدودا 34 کیلومتر مربع وسعت دارد. جزیره ی هنگام هم دارای ساحل شنی و هم دارای ساحل صخره ای می باشد و قسمت هایی از ساحل آن نیز به دلیل وجود نوعی کانی در ماسه هایش، درخشان به نظر می رسد. ولی زیبایی اصلی ساحل های این جزیره را تنها در شب می توان دید. با فرارسیدن شب به دلیل وجود فیتوپلانکتون های دریایی که از خود نور ساطع میکنند ساحل هنگام رنگ آبی درخشانی به خود می گیرد و گویی در زیر نور ماه می درخشد و به این علت که احتمالا از زیبا ترین پدیده هایی باشد که بتوانید در زندگی خود با آن برخورد داشته باشید، اگر به قشم سفر کردید، فرصت دیدن آن را از دست ندهید. علاوه بر تمام اینها حضور دلفینها در آب های این جزیره نیز به زیبایی ها و جذابیت های آن افزوده است.
دره ستارگان
این دره در فاصله ی 5 کیلومترى از ساحل جنوبى جزیره ی قشم و در غرب روستای برکه خلف قرار گرفته است. بومیان جزیره عقیده دارند که حدود 2 میلیون پیش ستاره ای از آسمان به این محل برخورد کرده و شکل امروزی آن را ایجاد کرده است و به همین دلیل نام دره ی ستارگان را برای آن انتخاب کرده اند، با این حال علت اصلی تشکیل این دره به احتمال زیاد بر اثر پدیده های زمین شناسی نظیر فرسایش توسط آب هاى سطحى، تندباد ها و رگبارهاى فصلى می باشد. پس از رسیدن به دره ی ستارگان و دیدن کوه ها، حفره های تو در تو، ستون ها و دالان های این دره، قطعا از زیبایی آن شگفت زده خواهید شد و بعد از آن پس از عبور از دالان ها، آسمان آبی بالای سرتان خودنمایی میکند که در شب زیبایی آن دو چندان می شود و منظرهی بی بدیلی را ایجاد می کند. در مسیر بازدید از دره ستارگان که جزو دانستنیهای سفر به قشم است حتماً سری هم به روستای برکه خلف که پاکیزه ترین روستای ایران لقب گرفته و در نزدیکی این دره قرار دارد، بزنید، چرا که مردم آن حتما از دیدن شما خوشحال می شوند و علاوه برآن، شما نیز احتمالا با دیدن صنایع دستی زیبای این روستا هیجان زده خواهید شد!
غار خربس قشم
به دلیل موقعیت جغرافیایی قشم، غارهای متعددی در این جزیره وجود دارد و هر یک از این غارها ویژگی های مخصوص به خود را دارند. از میان تمام آنها، غار خربس از بقیه معروف تر است. غار خربس که مجموعهای از حفره هایی کوچک در دل یک کوه است، در یک دوره ی زمانی توسط مردم، شکل اتاق به خود گرفتند و در واقع به عنوان پناهگاه هایی امن مورد استفاده ی مردم قرار می گرفتند. به این علت که ورودی غار خربس در فضایی باز و بدون پوشش گیاهی قرار دارد، سعی کنید تا در ساعات ابتدایی روز از این محل بازدید کنید و یا که سفر خود را به فصول سرد سال بیندازید تا بتوانید به دور از گرمای شدید قشم از این محل بازدید کنید.
جزایر ناز
در هنگام صحبت از جاذبه های طبیعی جزیره ی قشم نمی توان به جزایر ناز اشاره نکرد. آدرس جزیره ناز دارای دیواره های صخرهای به طول 10 تا 15 متر و به وسعتی در حدود 3 هکتار می باشد. ساحل این جزایر که در 22 کیلومتری جزیره ی قشم واقع شده اند، با صدف های رنگارنگ پوشیده شده اند و شما میتوانید با پاى پیاده یا اتوموبیل به اندازه یک کیلومتر داخل آب هاى خلیج فارس پیش روی کنید. اگر به غواصی نیز علاقه مند باشید، سایت هایی در این منطقه وجود دارد که امکان آن را برایتان فراهم خواهند کرد. در هنگام جزر با پس روی کامل آب دریا، برای مدت کوتاهی، باریکهای از خشکی جزایر ناز را به ساحل قشم متصل میکند. با وجود اینکه زمان این اتفاق بسیار کوتاه است، اما در همین مدت کوتاه نیز مىتوانید از بالای جزایر ناز، تنگه ی هرمز و جزیره ی لارک را مشاهده کنید. اگر به جزایر ناز سر زدید، تماشای فلامینگوها و مرغان دریایی جزیره را هم از دست ندهید و از جاذبه های هرمز دیدن کنید .
غار نمکدان
همانطور که پیش تر گفتیم، به علت موقعیت جغرافیایی قشم، غارهای متعددی در آن وجود دارد. یکی دیگر از این غار های دیدنی، غار نمکدان نام دارد که در جنوب غربی قشم و در فاصله 90 کیلومتری از مرکز شهر واقع شده است. با ورود به غار با قندیل های زیبا و خارق العاده ای از نمک مواجه خواهید شد. علاوه بر این لایه هایی از نمک که روی هم قرار گرفته است، صحنه های چشم نوازی را به وجود آورده است. این لایه ها که آرام آرام و در طی سال ها تشکیل شده اند تا به اندازه ی فعلی خود برسند، از قدمت بسیار طولانی این غار حکایت دارند پس در هنگام بازدید از این غار مراقب باشید تا آسیبی به این قندیل ها و لایه های نمک وارد نکنید.
برای رسیدن به غار نمکدان باید مسیری را پیادهروی کنید، بنابراین پیش از راه افتادن کفش مناسب به پا کنید.
تنگه ی چاهکوه
از تنگه ی چاهکوه می توان به عنوان یکی از زیبا ترین جاذبه های طبیعی قشم نام برد. این پدیده ی طبیعی زیبا در 70 کیلومتری شهر قشم و در کنار روستای چاهو، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قشم واقع شده است. هنگامی که پا به این دره ی شگفت انگیر می گذاریم گویی وارد دنیای دیگری شده ایم. این تنگه که در دل کوهی سنگی قرار دارد، همین که پا در آن بگذارید با فضایی عریض با دیواره هایی بلند مواجه می شوید ولی اگر به سمت جنوب دره جلو بروید به تدریج از عرض راه کم می شود و در نهایت راه آنقدر باریک می شود که آسمان دیگر به زحمت پیدا می شود. ممکن این باریکی راه، کمی در راه رفتن دچار مشکل کند ولی در ادامه دالان هایی در سر راه وجود دارند که می توان در آنها نشست و به استراحت پرداخت.
همانطور که از اسم دره پیداست، این دره چاه های زیاد اما کم عمقی هم دارد، چاه هایی که اهالی روستای چاهو در همسایگی این دره، آنها را به منظور ذخیره و هدایت آب باران حفر کرده اند و هر کدام از آنها قدمتی باستانی دارد.
قلعه ی پرتغالی ها
قلعه پرتغالی ها از دیگر جاذبه های دیدنی جزیره ی قشم و هرمز است که با وجود اینکه در لیست مکان های طبیعی قرار نگرفته، اما با این وجود بسیار تماشایی است. ساخت این قلعه به زمان حضور پرتغالی ها در جزیره ی هرمز باز میگردد. آنها به منظور ساخت قلعه از خاک سرخ جزیره استفاده کرده و از معماری ایرانی بهره برده اند. از جمله فضا هایی که در قلعه ی پرتغالی ها وجود دارد میتوان به انبار تسلیحات، آب انبار و دالان های متعدد اشاره کرد.
به این علت که قلعه ی پرتغالی ها در ساحل دریا ساخته شده است، پس از بیرون آمدن از قلعه می توانید در ساحل نیز به قدم زدن بپردازید و احتمالا با کمی دقت بتوانید پرندگان دریایی نظیر پلیکان و مرغ ماهیخوار را در ساحل آن ببینید.